Në Kantonin Lucern të Zvicrës është bërë bashkimi i Xhamisë Drita dhe Xhamisë Mëshira, të cilat frekuentohen kryesisht nga bashkatdhetarët shqiptarë nga Maqedonia, Kosova e Lugina e Preshevës.

Në ceremoninë e organizuar në këtë rast, imami i xhamisë Drita, Mumin Veseli ka deklaruar se kjo xhami është ndërtuar me mundin e besimtarëve që jetojnë dhe punojnë në Zvicër.

“Kur është përfunduar xhamia Drita, kjo dritë nuk shkëlqente si duhet pasi i mungonin krahët, vëllezërit tjerë të xhamive”, ka deklaruar ndër të tjera imami Veseli.

Ai ka deklaruar se Daut Latifi, imam i xhamisë Mëshira, dhe persona tjerë, kanë dhënë ndihmë të palodhshme për bashkimin e besimtarëve. /SHENJA/

Source: New feed