Një grup qytetarësh janë duke protestuar në Shkup kundër ndryshimit të emrit të shtetit dhe politikave tjera që është duke i realizuar Qeveria Zaev, raporton Televizioni SHENJA.

Aktualisht protestuesit janë mbledhur para selisë së Misioni i Bashkimit Evropian në Shkup.

Protestuesit kërkojnë nga Qeveria e Maqedonisë që të ndërpritet bisedimet për emrin, të tërhiqet Ligji për Përdorimin e Gjuhëve, të shfuqizohet marrëveshja Zaev-Borisov, të lirohen të burgosurve për dhunën në Kuvendin e Maqedonisë, si edhe të lirohet Edmund Temelkos, kryetar i Komunës së Liqenasit.

Organizatorë i këtij marshi është Kongresi Botëror Maqedonas (KBM), ndërsa mbështet edhe nga partia “Zë për Maqedoninë”. Protestën nuk e mbështet VMRO-ja. /SHENJA/

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MQmkVWg0KsA?feature=oembed&w=640&h=480] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=EcY9YffCcHM?feature=oembed&w=640&h=480]

Source: New feed