Mbi 400 kilometra rrugë regjionale dhe lokale do të rikonstruohen me mjete në vlerë prej 86 milionë euro që Banka Evropiane për rindërtim dhe zhvillim (BERZH) i ndau për Maqedoninë. Këtë e ka bërë të ditur numri dy i Financave, Shiret Elezi, ku siç thekson, “promovimi i infrastrukturës është një nga prioritetet e Qeverisë, ndërsa bashkëpunimi me BERZH do të sjell përmirësim të lidhjeve transportuese në vend, por edhe lidhjeve regjionale”.

“Në takim u nënshkrua marrëveshje për përdorim të 86 milionë euro -nga kësti i dytë nga kredia në vlerë prej 181 milionë euro nga BERZH për përmirësim të infrastrukturës. Me këstin e dytë është paraparë rikunstruimi i 26 seksioneve të rrugëve regjionale dhe lokale. Presidenti i BERZH-it, Çakrabarti theksoi se banka është e kënaqur që mund të sjellë zhvillim të infrastrukturës në Maqedoni, por edhe për integrimin regjional duke investuar në rrugë. Ai theksoi se infrastruktura do të sjellë zhvillim ekonomik të regjionit përmes lehtësimit të shkëmbimit tregtarë dhe përmirësimi i kushteve për të bërë biznes. Përveç përmirësimit të infrastrukturës në vend, lidhja regjionale, përmirësimi i sigurisë së rrugëve, këto investime do të sjellin edhe përkrahje të sektorit privat dhe ndërtimit në vend. Me këto projekte hapen punë për kompanitë ndërtimore të Maqedonisë që paraqiten si kontraktorë dhe nënkontraktorë”, thekson zv/ministrja Elezi, njofton Medial.mk.

Ky investim, sipas saj, mbështetet nga fondet teknike kooperative të Iniciativës qendrore evropiane të siguruara nga qeveria italiane.

Ndryshe, BERZH investon në ekonominë e vendit nga viti 1993, ndërsa Banka deri më tani ka nënshkruar 90 projekte në vend në

Source: New feed