Pothuasje i gjithë vendi është mbuluar ditën e sotme nga dëbora, duke paralizuar një sërë fshatrash dhe aksesh të rëndësishme.
Megjithatë rekordin e këtij fund dimri duket se e mban Puka, ku reshjet e kanë çuar trashësinë e borës në dy metra lartësi në Qafë Mali.

Në aksin Qafe Mali –Fierzë mund të kalosh vetëm me zinxhirë, ndërkohë që fshatrat përreth mund te kenë probleme me energjinë elektrike.

Në qytetin e Pukës dhe në pjesën më të madhe të fshatrave, ka rene rreth 80 cm debore.

Segmentet problematike jane: Vau i Dejës-Pukë; Pukë-Fushë Arrëz-Qafë Mali dhe Qafe Mali-Fushë Dukagjin. Në segmentin Q/Laç-Koman ka rreth 5 cm borë, qarkullimi rekomandohet pjesërisht me zinxhirë, pasi ka prani ngricash. Koplik-Bogë-Dedaj –Razëm rreth 5 cm borë qarkullimi pjesërisht me zinxhirë.

Source: New feed