Me ndihmën e votës së këshilltarit të Aleancës për Shqiptarët, përmendorja e Qoses do të vendoset në Komunën e Sopishtes. Pas këtij vendimi, ASH ka theksuar se distancohet publikisht nga këshilltari i tyre i cili siç thuhet në mënyrë të pavetëdijshme ka votuar pro vendimit për vendosjen e kësaj përmendoreje në hyrje të kësaj komune rurale të Shkupit.

“Aleanca për Shqiptarët ne parim inkurajon Komunën e Shkupit për vendimin për ti tërhequr bustet e vënduara nga pushteti i kaluar. Gjithashtu vlerësojme se këto buste duhet asgjesuar dhe jo dislocuar në vendbanime tjera. Denojmë rastin e sotshëm për dislokomimin e Bustit të Qoses në Komunën e Sopishtes, njëkohësisht distancohemi publikisht nga keshilltari i ASH i cili ka votuar për një veprim të pamatur dhe të pa justifikueshëm. Njëkohësisht informojmë opinionin se ditët në vijim Komisioni Diciplinor i ASH do shqyrtojë një vendim për përjashtimin eventual të këshilltarit në fjalë nga rradhët e Aleancës për Shqiptarët. Kërkojme që ky gabim teknik, për të cilin ne distancohemi dhe kërkojmë poashtu llogari dhe sqarim nga keshilltari ynë, qe mos ti jepet kahje politike për të dëmtuar imazhin e ASH”shkruhet në reagimin e Qendrës për Informim nga Aleanca për Shqiptarët.

Source: New feed