“Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës, pasi vunë valën e parë nën kontroll,” tha David Nabarro i OBSH-së në një intervistë për gazetat zvicerane, përcjell albinfo.ch

 “Tani kemi valën e dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e nevojshme, ne do të kemi një valë të tretë në fillim të vitit të ardhshëm, ”tha Nabarro, një Britanik i cili bëri fushatë pa sukses për t’u bërë drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së në 2017.

Evropa për pak kohë u gëzua duke u mbytur nivelet e infeksioneve që tani po rriten përsëri: Gjermania dhe Franca të shtunën kishin 33,000 raste së bashku, Zvicra dhe Austria kanë mijëra raste çdo ditë, ndërsa Turqia raportoi një rekord prej 5,532 infeksioneve të reja.

Source: New feed