Naki.Al

Mjekja Marsela Ceno, e cila punon në Gjermani, tregoi për “Dita jonë”, në A2, situatën që po përjeton ky vend javët e fundit, pas rritjes së rasteve të koronavirusit.

“Po përballemi me valën e dytë, por ka një pjesë të popullsisë që nuk e kupton rëndësinë e situatës dhe proteston kundër masave shtrënguese, ndërsa ne në spital po ndjejmë rritjen e numrit të personave të shtruar. Kemi 6-7 pacientë, në ditë, në terapi intensive dhe duke parë rastet e reja……
Source: New feed

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, ka bërë të ditur se deri më tani janë bllokuar 560 mijë euro nëpër xhirollogari të ndryshme dhe janë konfiskuar 3 vetura, në lidhje me “avullimin” e 1.2 milion eurove nga Thesari i Shtetit, njofton Insajderi.

Bajrami para deputetëve ka treguar se si shkon procedura për të ardhur deri te kryerja e një transaksionit.

“Çka ka ndodhur, ju e dini me datën 19 Thesari është njoftuar nga Ministria e Infrastrukturës se janë kryer disa transaksione, se kjo kompani nuk ka kontratë me ne dhe përmenden emrat se ata nuk janë zyrtarë të ministrisë. Ka hyrë në sistem ka krijuar usera dhe ka kryer procedurat. Ky person edhe në përshkrim të punës e ka pas për të krijuar qasje për zyrtarët. Tash për secilën organizatë buxhetore i ka një ose dy persona që kanë qasje në thesar. Ky person punon që 11 vite në Thesar. Tash ky ka hyrë tek sistemi e ka krijuar një llogari dhe ka bërë urdhërblerjen, ka kaluar tek tjetri e ka bërë edhe certifikimin dhe aprovimin. Kur ka ardhur tek certifikimi e ka përdorur llogarinë e zyrtarit të Mistrisë së Infrastrukturës i cili që 9 muaj nuk punon në këtë ministri. E ka marrë fjalëkalimin e tij dhe e ka kryer. Për secilin person zyrtar që ka qasje në thesar e ka një certifikim. Kjo llogari ka qëndruar e hapur dhe nuk e dimë se si nuk i ka shkuar një email që paswordi i juaj po preket. Tek divizioni i pagesave gjithçka është dal në rregull. Ky person e ka keqpërdorur detyrën zyrtare”.

Bajrami tha se nuk dëshiron të shfajësohet sepse skandali ka ndodhur në Thesar, mirëpo tha se kanë marrë masa shtesë.

“Ne kemi marrë masa shtesë, po bëjmë kontrolle për secilin transaksion. Kjo nuk la mundur të ndodh më herët se për çdo fund të muajit përmes dokumenteve bëhet barazimi për buxhetin e secilës organizatë buxhetore. Ne kemi njoftuar të gjitha institucionet e rendit, AKI. Deri më tani 560 mijë euro nëpër xhirollogri të ndryshme, janë konfiskuar 3 vetura. Ky krim është plotësisht i gjurmueshëm”, tha ajo.

Bajrami tha se shpreson dhe beson që mjetet do të kthehen në buxhetin e shtetit.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e Thesarit të Shtetit, ka bërë të ditur se transaksionet për 2.1 milionë euro që janë transferuar në llogarinë e kompanisë “LDA Group” ka filluar në orën 11 e 44 dhe ka zgjatur deri në orën 12 e 48.

“E kemi dëgjuar dikush thotë 8 deri në 9 minuta. Janë nxjerrë raporte nga sistemet elektronike. Transaksionet kanë filluar rreth orës 11 e 44 ose 48 nuk e di saktë. Procesi i fundit ka ndodhur rreth orës 12 e 48. Krejt proceset janë kryer gjatë kësaj periudhe”, tha ajo./Insajderi.com

The post Bajrami flet për skandalin e 2 milionë eurove appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Source: New feed

Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka pritur sot në raportim Ministren e Finacave, Hykmete Bajrami dhe zyrtarë nga Thesari i Shtetit, rreth skandalit të vjedhjes së dy milionë eurove.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e përgjithshme për operime në Thesar, ka thënë se transferi nuk është kryer për tetë minuta sic është raportuar në media, por për afro një orë.

Musliu ka sqaruar se i tërë procesi i këtij skandali është kryer në kohën e pauzës në këtë institucion.

“Janë nxjerr raportet nga sistemet elektronike të cilat tregojnë se transaksionet kanë filluar diku rreth orës 11:44 ose 11:48, nuk po e di tash saktë dhe procesi i fundit i certifikimit ka ndodh diku rreth orës 12:48, pra nuk është ashtu siç është spekuluar në media se transferimi i parave ka ndodhur për tetë minuta. Këto janë kryer në kohën e pauzës. Ky proces ka zgjatur prej krijimit të “ userit” e deri në fund. Sa i përket krijimit të “userave” nuk ka pasur asnjë problem nga kryersi i veprës, kjo për shkak të përvojës së tij”, tha ajo.

Labinot Gruda, punëtor i Thesarit të Kosovës dyshohet se ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove përmes katër transaksioneve të ndryshme.

Gruda është arrestuar të martën e javës se kaluar.

I dyshuri tjetër për skandalin e vjedhjes së dy milionë eurove, Kadri Shala është vetë-dorëzuar në Policië e Kosovës, pasi i njëjti ndodhej në Turqi.

 

The post Ministria e Kulturës publikon listat për botimin dhe blerjen e librave nga botuesit appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka pritur sot në raportim Ministren e Finacave, Hykmete Bajrami dhe zyrtarë nga Thesari i Shtetit, rreth skandalit të vjedhjes së dy milionë eurove.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e përgjithshme për operime në Thesar, ka thënë se transferi nuk është kryer për tetë minuta sic është raportuar në media, por për afro një orë.

Musliu ka sqaruar se i tërë procesi i këtij skandali është kryer në kohën e pauzës në këtë institucion.

“Janë nxjerr raportet nga sistemet elektronike të cilat tregojnë se transaksionet kanë filluar diku rreth orës 11:44 ose 11:48, nuk po e di tash saktë dhe procesi i fundit i certifikimit ka ndodh diku rreth orës 12:48, pra nuk është ashtu siç është spekuluar në media se transferimi i parave ka ndodhur për tetë minuta. Këto janë kryer në kohën e pauzës. Ky proces ka zgjatur prej krijimit të “ userit” e deri në fund. Sa i përket krijimit të “userave” nuk ka pasur asnjë problem nga kryersi i veprës, kjo për shkak të përvojës së tij”, tha ajo.

Labinot Gruda, punëtor i Thesarit të Kosovës dyshohet se ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove përmes katër transaksioneve të ndryshme.

Gruda është arrestuar të martën e javës se kaluar.

I dyshuri tjetër për skandalin e vjedhjes së dy milionë eurove, Kadri Shala është vetë-dorëzuar në Policië e Kosovës, pasi i njëjti ndodhej në Turqi.

 

The post Ministria e Kulturës publikon listat për botimin dhe blerjen e librave nga botuesit appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

Televizioni francez “Telefoot” zbuloi një bisedë të dy futbollistëve Ferland Mendy dhe Karim Benzema pas pushimit të pjesës së parë në duelin kundër Monchengladbachin në Champions League, ku ky i fundit i kërkonte mbrojtësit 25 vjeçar që të mos i pasonte topin Vinicius Junior.

Arsyeja? Talenti i ri nuk po luante për skuadrën dhe po shkatërronte më kot aksionet e Realit të Madridit, duke kërkuar prestigjin personal.

Fjalët e Benzemas që shkuan më tej duke thënë se Vinicus po punonte……
Source: New feed

Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka pritur sot në raportim Ministren e Finacave, Hykmete Bajrami dhe zyrtarë nga Thesari i Shtetit, rreth skandalit të vjedhjes së dy milionë eurove.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e përgjithshme për operime në Thesar, ka thënë se transferi nuk është kryer për tetë minuta sic është raportuar në media, por për afro një orë.

Musliu ka sqaruar se i tërë procesi i këtij skandali është kryer në kohën e pauzës në këtë institucion.

“Janë nxjerr raportet nga sistemet elektronike të cilat tregojnë se transaksionet kanë filluar diku rreth orës 11:44 ose 11:48, nuk po e di tash saktë dhe procesi i fundit i certifikimit ka ndodh diku rreth orës 12:48, pra nuk është ashtu siç është spekuluar në media se transferimi i parave ka ndodhur për tetë minuta. Këto janë kryer në kohën e pauzës. Ky proces ka zgjatur prej krijimit të “ userit” e deri në fund. Sa i përket krijimit të “userave” nuk ka pasur asnjë problem nga kryersi i veprës, kjo për shkak të përvojës së tij”, tha ajo.

Labinot Gruda, punëtor i Thesarit të Kosovës dyshohet se ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove përmes katër transaksioneve të ndryshme.

Gruda është arrestuar të martën e javës se kaluar.

I dyshuri tjetër për skandalin e vjedhjes së dy milionë eurove, Kadri Shala është vetë-dorëzuar në Policië e Kosovës, pasi i njëjti ndodhej në Turqi.

 

The post Ministria e Kulturës publikon listat për botimin dhe blerjen e librave nga botuesit appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka pritur sot në raportim Ministren e Finacave, Hykmete Bajrami dhe zyrtarë nga Thesari i Shtetit, rreth skandalit të vjedhjes së dy milionë eurove.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e përgjithshme për operime në Thesar, ka thënë se transferi nuk është kryer për tetë minuta sic është raportuar në media, por për afro një orë.

Musliu ka sqaruar se i tërë procesi i këtij skandali është kryer në kohën e pauzës në këtë institucion.

“Janë nxjerr raportet nga sistemet elektronike të cilat tregojnë se transaksionet kanë filluar diku rreth orës 11:44 ose 11:48, nuk po e di tash saktë dhe procesi i fundit i certifikimit ka ndodh diku rreth orës 12:48, pra nuk është ashtu siç është spekuluar në media se transferimi i parave ka ndodhur për tetë minuta. Këto janë kryer në kohën e pauzës. Ky proces ka zgjatur prej krijimit të “ userit” e deri në fund. Sa i përket krijimit të “userave” nuk ka pasur asnjë problem nga kryersi i veprës, kjo për shkak të përvojës së tij”, tha ajo.

Labinot Gruda, punëtor i Thesarit të Kosovës dyshohet se ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove përmes katër transaksioneve të ndryshme.

Gruda është arrestuar të martën e javës se kaluar.

I dyshuri tjetër për skandalin e vjedhjes së dy milionë eurove, Kadri Shala është vetë-dorëzuar në Policië e Kosovës, pasi i njëjti ndodhej në Turqi.

 

The post Ministria e Kulturës publikon listat për botimin dhe blerjen e librave nga botuesit appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

Krijimi i partive të reja politike pak muaj përpara zgjedhjeve nuk është i ndryshëm nga themelimi i kompanive të reja pak ditë përpara tenderit.

Se kush i krijon partitë politike përpara zgjedhjeve mund të kuptohet nëse e vazhdojmë analogjinë e shoqërive tregtare që regjistrohen nga persona të tretë për llogari të interesave financiare të pushtetarëve që kanë në dorë vulën e parave publike.

Për të mos lënë asnjë pikë dyshimi në natyrën afariste të partive……
Source: New feed

Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka pritur sot në raportim Ministren e Finacave, Hykmete Bajrami dhe zyrtarë nga Thesari i Shtetit, rreth skandalit të vjedhjes së dy milionë eurove.

Medije Musliu, zëvendësdrejtore e përgjithshme për operime në Thesar, ka thënë se transferi nuk është kryer për tetë minuta sic është raportuar në media, por për afro një orë.

Musliu ka sqaruar se i tërë procesi i këtij skandali është kryer në kohën e pauzës në këtë institucion.

“Janë nxjerr raportet nga sistemet elektronike të cilat tregojnë se transaksionet kanë filluar diku rreth orës 11:44 ose 11:48, nuk po e di tash saktë dhe procesi i fundit i certifikimit ka ndodh diku rreth orës 12:48, pra nuk është ashtu siç është spekuluar në media se transferimi i parave ka ndodhur për tetë minuta. Këto janë kryer në kohën e pauzës. Ky proces ka zgjatur prej krijimit të “ userit” e deri në fund. Sa i përket krijimit të “userave” nuk ka pasur asnjë problem nga kryersi i veprës, kjo për shkak të përvojës së tij”, tha ajo.

Labinot Gruda, punëtor i Thesarit të Kosovës dyshohet se ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove përmes katër transaksioneve të ndryshme.

Gruda është arrestuar të martën e javës se kaluar.

I dyshuri tjetër për skandalin e vjedhjes së dy milionë eurove, Kadri Shala është vetë-dorëzuar në Policië e Kosovës, pasi i njëjti ndodhej në Turqi.

 

The post Ministria e Kulturës publikon listat për botimin dhe blerjen e librave nga botuesit appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

“Krishtlindje në Tiranë” është një event madhështorë që vë në pah punën e tij të pa lodhur.

I ftuar në “Syri i keq” ditën e sotme ishte producenti i njohur, Sokol Guga,  që do të jetë këtë vit sezonin e 6-të të “Krishtlindje në Tiranë”.

Eksluzivisht për moderatorin Kelvin Kadilli, Guga tregoi se këtë vit eventin do ta drejtojë me kengëtaren e njohur, Manjola Nallbanin.

I pyetur se si ja del të mbledh aq shumë sponsorizime, Guga u shpreh se……
Source: New feed