Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT- it, Ilir Shala dhe administratori i Operatorit të Sistemit të Transmetimit Shqiptar – OST, Skerdi Drenova sot kanë nënshkruar marrëveshjen e aksionerëve për themelimin e Bursës Shqiptare të Energjisë Elektrike – ALPEX si dhe miratuan statutin e saj.

“Në vazhdimësi të bashkëpunimit në mes të KOSTT dhe OST, ne sot po e konkretizojmë edhe një bashkëpunim të radhës. Kjo është një ditë tjetër historike për ne dhe është hap tjetër drejt integrimit të mëtutjeshëm në tregun e integruar evropian të energjisë elektrike, ku ne po synojmë të arrijmë”, është shprehur Shala, bëhet e ditur në komunikatë.

Në anën tjetër, Administratori i OST – Shqipëri, Drenova, theksoi se kjo bursë do t’i hapë rrugë perspektivës për tregtimin e energjisë në të dy vendet me çmime të parregulluara duke krijuar mundësi të mëdha në përfitime ekonomike të prodhuesve dhe përdoruesve të energjisë elektrike.

“Themelimi i Bursës Shqiptare të Energjisë është në përputhje me politikat e Qeverisë së Shqipërisë dhe Kosovës për liberalizim të tregut të energjisë si dhe një nga objektivat e pakos së tretë të direktivave të Bashkimit Evropian për themelimin  e Tregut të Brendshëm Evropian të Energjisë Elektrike (“IEM”) si dhe të vendimeve të  arritura në kuadër të Procesit të Berlinit përkatësisht Samitin e Ballkanit Perëndimor në Vjenë për themelimin e operatorit (bursës) për operimin dhe rrjedhimisht bashkimin e tregjeve të energjisë elektrike një Ditë Para (DAM) dhe Brenda ditës (IDM), në një treg rajonal”, thuhet tutje në komunikatë.

The post Pa rrymë 12 orë nesër do të mbesin këto lokalitete në Kosovë appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Source: New feed

Leave a Reply