Në kuadër të vizitës në Londër, kryetari i LSDM-së dhe kryetar i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev bashkë me anëtarin e kryesisë së LSDM-së dhe ministër për financa Dragan Tevdovski janë takuar me liderin e laburistëve, Xheremi Korbin dhe kryetaren Emili Tornberi, nga partia më e madhe socialdemokrate në Evropë.

Në takim me socialdemokratët në mes të Republikës së Maqedonisë dhe Britanisë së Madhe janë afirmuar angazhimet e përbashkëta për krijimin e një shoqërie për të gjithë – shoqëri inkluzive e bazuar në principet e të drejtës sociale për tatime fer dhe mbështetje për kategoritë më të ndeshme.

Kryetari Zaev i ka informuar kolegët nga Britania e Madhe për reformat demokratike që po realizohen në Republikën e Maqedonisë, implementmin e masave ekonomike dhe sociale, si dhe hapat që po i bën kjo qeveri për integrim në BE dhe NATO.

Liderët e partisë Laburistë në Britani të Madhe, Korbin dhe Tornberi kanë shprehur vullnet për mbështetje për aktivitetet e qeverisë së udhëhequr nga kryeministri Zaev, të cilët e kanë kthyer stabilitetin në Republikën e Maqedonisë dhe i kanë përmirësuar raportet me fqinjtë. Ata kanë vlerësuar se për një vit vendi jonë ka ndryshuar në drejtim pozitiv dhe e meriton të ardhmen e dëshiruar euroatlantike.

Source: New feed